Tjänster

Tjänst elektriker mäter ström

Elektriker

Vi har auktoriserade elektriker med bred kompetens och åtar oss alla typer av elarbeten och installationer som har med el i hemmet att göra.

Det kan vara att installera ett nytt vägguttag eller en strömbrytare, dra el i ett nytt kök, sätta upp, ta ned eller byta ut belysning på din altan, balkong eller garageuppfart.

Vi byter ut ditt gamla proppskåp mot en ny elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Vi kopplar in värmegolv, kopplar i och ur spisar och ugnar, drar fram byggström med mera.

Felsökning

Fungerar inte din elanläggning som den ska? Har du gjort en ytlig felsökning men inte hittat källan till problemet är det dags att kontakta en elektriker för felsökning.

Vi hittar det som felar och åtgärdar det. Vi har stor vana av felsökning i både äldre och nyare anläggningar.

Vi felsöker även vitvaror och köksutrustning och lämnar rekommendationer kring åtgärder men vi reparerar inte dessa.

Felsökning i en elkontakt är en av tjänsterna.
Bil på väg för ett jouruppdrag

Jour inom Nacka och Värmdö

Jour innebär att vi är på plats inom 4 timmar utanför ordinarie arbetstid för akuta åtgärder. Arbeten som kan vara aktuella för en jourinsats är till exempel;
• Strömlös fastighet
• Jordfel
• Kortslutning
• Elavbrott för spis eller tvättmaskin
• Trasig elanläggning
• Problem med värmesystemet
• Avgrävda kablar

Kostnad
Priset på jourarbete är högre än ordinarie pris. Det beror på att den som inställer sig för arbete avbryter sin ledighet och att vår personal skall få tillräcklig ersättning för att vara tillgängliga under tider man inte brukar vara det.

Se våra prisern här.

Smarta hem

Vi installerar smarta styrningar och timers med produkter från Plejd och Schneider Wiser så du kan hantera funktioner i ditt hem via en app i telefonen istället för att trycka på en fysisk knapp eller schemalägga återkommande funktioner. Schemaläggningen ger dig till exempel möjligheten att få belysningen att följa solens upp- och nedgång, en riktigt bra energi- & klimatsmart lösning i Sverige med tanke på våra ljusförhållanden.

Smarta hem erbjuder många andra funktioner till exempel att huset tänds upp i samband med att du låser upp ytterdörren och larmar av för att slippa kliva in i ett mörkt hus när du kommer hem.

Du kan också höja eller sänka värmen på distans, styra ljudanläggningen, markiserna, garageporten, programmera så att vissa maskiner, till exempel tvättmaskin, torktumlare m m, inte fungerar om elpriset är högt.

Smarta hem
elarbete vid pool

Pool och spabad

En pool eller ett spabad ska vara avkopplande, en del av vardagslyxen. Vi utför de nödvändiga elektriska installationerna för pooler och spabad för att garantera en njutningsfull problemfri njutning i badet.

Första steget vid all elektrisk installation en pool eller ett spabad är en separat jordfelsbrytare.

Därefter drar vi fram ström från elcentralen till spabadet och kopplar in det.
När det gäller pool behöver man ofta sätta en ny elcentral i poolens “teknikrum” som vi drar fram stöm ifrån samt kopplar in all utrustning så som pumpar, värmare, reningsverk och belysning.

Laddstation

Idag är det en mindre djungel när du ska välja rätt laddstation till din nya elbil. Vi på Skärgårdspartner hjälper till att ta fram förslag på olika lösningar och laddstationer efter dina behov och önskemål. Vi hjälper också till med planeringen av placeringen av dem.

Några saker att tänka på inför installation av laddstation är;

  • de fasta kablarna som kommer med laddstationen är från 5 till 7, 5 meter långa.
  • för att vi skall kunna installera det som behövs för laddningen i form av jordfelsbrytare och säkring så krävs det att det finns plats i centralen eller plats för en kapsling bredvid.

Vi arbetar företrädesvis med laddare från EASEE och Wallbox, men installerar alla typer och märken.

EASEE Laddningsrobot är en smart hemmaladdare som automatiskt anpassar sig till alla elbilar, strömstyrkor och elnät. Laddningsroboten är fullpackad med teknik och säkerhetsfunktioner, men är samtidigt jättelätt att använda.
Läs mer om EASSE här

Wallbox är ett globalt företag som skapar smarta laddningssystem som kombinerar banbrytande teknik med enastående design och hanterar kommunikationen mellan bil och laddare via lättanvända appar.
Läs mer om Wallbox här

laddsladd till laddstation
Solpaneler på tak

Solpaneler

Skärgårdspartner köper in och monterar/installerar och kopplar in solcellspaneler. Vi kan även installera solcellspaneler om kunden köpt själv, men vi låter inte kunden montera eller koppla in något själv.

Vem får installera solceller
Montering av solcellspaneler måste enligt genomföras av ett elinstallationsföretag.
För att ett företag ska kunna benämna sig som elinstallationsföretag måste företaget ha en elinstallatör anställd. vara registrerat i Elsäkerhetsverkets register samt ha ett egenkontrollprogram. Ett egenkontrollprogram är ett ledningssystem som beskriver vilken typ av elinstallationsarbeten företaget utför, vem som utför dessa arbeten, och hur de utförs.

Certifierad solcellsinstallatör
Begreppet certifierad solcellsinstallatör kommer ur ett EU-direktiv som är implementerat i Sverige. Den certifieringen har in någon koppling till Sveriges regler om att solcellsinstallationen utan är ett frivilligt certifikat och en kvalitetsstämpel, men det är ingenting som räcker eller krävs för att man ska få utföra solcellsinstallationer.

Bygglov för solceller
2018 avskaffades kravet på bygglov för solceller som följer takets lutning i de allra flesta fall. Det kan dock krävas bygglov för byggnader som är värdefulla sett från en historisk, kulturhistorisk, estetisk eller miljömässig synpunkt, eller om solcellerna inte följer takets lutning. Fråga din kommun vad som gäller för just din fastighet om du är osäker.

Testa om solceller skulle vara en bra idé på din fastighet med Energimyndighetens solelkalkyl

Bidrag
Som privatperson kan man göra ett så kallat grönt avdrag när man köper solceller. Läs mer om Grönt bidrag här!

© Skärgårdspartner - 2024 - All Rights Reserved